Sanct Bernhard Sweet Nature Erythrit obsahuje cukerný alkohol erythritol, který se přirozeně vyskytuje v mnoha druzích ovoce. Vyrábí se přirozenou fermentací glukózy za přítomnosti mikroorganismů, které se nazývají Trichosporonoides megachiliensis. Jeho sladivost je přibližně 70% sladkosti sacharosy. Erythritol není lidským organismem metabolizován a je vyloučen v nezměněném stavu močí. Tím lze vysvětlit jeho minimální vliv na hladinu krevní glukozy a nízkou energetickou hodnotu. Jeho dalším benefitem je, že na rozdíl od běžného řepného cukru nepřispívá k tvorbě zubního kazu.
Jak se Sanct Bernhard Sweet Nature - Erythrit - přírodní sladidlo používá:
1 lžička erythritolu (0 kJ na 100g) odpovídá přibližně 2/3 lžičky cukru (1700 kJ na 100g).
Erythritol je vhodný ke slazení teplých a studených nápojů a také na vaření a pečení.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energetická hodnota 0 kJ/ 0 kcal, tuky 0 g, sacharidy 100 g, z toho cukry 0 g, z toho erythritol 100 g.